Nieuws

"Als er iets niet vaag is, is het voelen!" - interview met Cecile den Herder over haar vak

Kenniscentrum "Psychologie Vandaag" - najaar 2019

 

Linda Mulders van het Kenniscentrum Psychologie Vandaag heeft mij afgelopen najaar geïnterviewd over haptonomie en de haptotherapie. Zij is auteur en GZ-psycholoog in onder andere de gespecialiseerde GGZ en ze beheert dit kenniscentrum. Ze geeft les aan de Universiteit van Utrecht en doet promotieonderzoek naar humanisering van de publieke sector bij de Universiteit voor Humanistiek. 

 

Wil je meer lezen? Klik dan hier voor het complete interview.

Haar website vind ik een aanrader als je praktische vragen hebt over therapie bij een psycholoog of psychotherapeut, over de combinatie met andere therapiesoorten of gewoon als je je weg probeert te vinden in de GGZ. 

 Maatregelen i.v.m. coronavirus 26-03-2020

 

Op dit moment maak ik geen therapie-afspraken op mijn praktijk in het Gezondheidscentrum en zijn de sessies Haptotherapie Buiten voorlopig komen te vervallen. 

 

Ter overbrugging kan ik bestaande cliënten twee alternatieven bieden.

Videoconsult 

Het videoconsult werkt als skype (beeld en geluid) maar vindt plaats in een beter beveiligde omgeving, speciaal ontwikkeld voor de gezondheidszorg. Het duurt een half uur of een uur.

     Hoewel het echt anders is dan haptotherapie buiten of in mijn praktijk, kan het toch prettig zijn. Er is in ieder geval iets meer ruimte voor gezichtsuitdrukking, ademhaling, lichaamshouding en oogcontact. 

Telefonisch consult

Daarnaast is een telefonisch consult natuurlijk ook nog altijd mogelijk. Meestal duurt dit een half uur (half tarief).

 

Telefonische en videoconsulten worden beide door de zorgverzekering vergoed. 

 

 

Deze informatie wordt op grond van de actualiteit de komende weken telkens aangepast of bijgesteld. 

 

Voor meer informatie, bel of mail: contactformulier.

 Haptotherapie Buiten

Helaas tijdelijk niet mogelijk - nader bericht volgt.

 

Als haptotherapeut èn gecertificeerd wandelcoach (BivT) kan ik cliënten een sessie buiten aanbieden, waarbij ik mijn haptotherapeutische vaardigheden combineer met die van de wandelcoaching.  

 

Wandelcoaching is zeer nadrukkelijk geen wandeltraining; we leggen dus niet zozeer kilometers af maar staan vooral stil bij hoe het voelt.

 

Gesprek, (natuurlijke) materialen en eventueel zelfs een contextuele opstelling (à la de duplopoppetjes) zijn - net als in de therapiekamer - mijn gereedschap. We lopen daarbij zo veel als mogelijk èn passend is voor de therapiesessie.

 

Voor meer informatie, bel of mail: contactformulier.


juni 2019: nieuw artikel gepubliceerd in Haptonomisch Contact: over de mogelijkheden tot samenwerking tussen psychotherapeuten en haptotherapeuten 

 

Interview met psychotherapeut Manolya Aydagul, supervisor Cognitieve Gedragstherapie en Schematherapie.

Manlolya is een van de psychotherapeuten met wie ik als

GZ-Haptotherapeut regelmatig samenwerk. 

 

 

Het artikel is bedoeld voor professionals in de zorg maar zeker ook voor cliënten die zich afvragen hoe zo'n samenwerking eruit kan zien. Een pdf kan je opvragen via het contactformulier.