Nieuws

November 2018  - Specialisatie Trauma en Haptotherapie

 

In 2018 heb ik de specialisatie Trauma en Haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn voltooid. Onderwerpen van de opleiding waren:

  • Trauma en Haptotherapie: diagnose en passende hulp
  • PTSS: Trauma en de stille taal van het lichaam - voelen in veiligheid
  • CPTSS: De woordeloze erfenis van langdurige traumatisering in de kindertijd.

Dat het lichaam een belangrijke rol speelt in de opslag en verwerking van traumatische gebeurtenissen, wordt inmiddels door wetenschappelijk onderzoek stevig ondersteund. Dat is de reden dat er een belangrijk rol is weggelegd voor de haptotherapie, naast psychotherapeutische en andere trauma-verwerkende interventies.

 

Meer lezen? Klik hier voor een interview met Bessel van der Kolk over zijn boek Traumasporen, herstel van lichaam, brein en geest na overweldigende ervaringen  (Engels: The body keeps the score).

Verbinding gezocht

Artikel in Haptonomisch Contact - juni 2018

 

Haptonomisch Contact is een vaktijdschrift voor zorgverleners en cliënten. Dit artikel heb ik geschreven om mensen een kijkje achter de schermen te gunnen bij ons multidisciplinaire team. Je krijgt tevens informatie over wat je als cliënt kan verwachten.

 

Je kunt het artikel opvragen met het contactformulier of kijk voor meer informatie op de website van onze multidisciplinaire aanpak Zorg op Maat Soest.

 


juni 2019: nieuw artikel gepubliceerd in Haptonomisch Contact: over de mogelijkheden tot samenwerking tussen psychotherapeuten en haptotherapeuten 

 

Interview met psychotherapeut Manolya Aydagul, supervisor Cognitieve Gedragstherapie en Schematherapie.

Manlolya is een van de psychotherapeuten met wie ik als

GZ-Haptotherapeut regelmatig samenwerk. 

 

 

Het artikel is bedoeld voor professionals in de zorg maar zeker ook voor cliënten die zich afvragen hoe zo'n samenwerking eruit kan zien. Een pdf kan je opvragen via het contactformulier.